""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Arlövs Boll o Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Arlövs BI
 
Vad händer med Kronetorpsvallen???
2022-08-18 13:27

Ja, det är en fråga vi ställer oss ofta i ABI..... Vad händer.... Ingenting...!!


Vi har skrivit ett öppet brev till kommunstyrelsen tidigare i sommar utan att få respons. Vi har även skickat en frågeställning till alla Politiska Partier i kommunen, men även där är det torka på svar....

 

****************************

 Skrivelsen i PDF Format

 

Arlövs Boll- och Idrottsförening, ABI, vill ha era synpunkter/Åsikter inför kommande val

Till politikerna i Burlövs kommun - Konstgräsplan på Kronetorpsvallen

Frågan angående konstgräsplan på Kronetorpsvallen har under de senaste 14 åren varit upp till diskussion ett flertal gången, men kommunen har gett samma svar varje gång, att detta inte är aktuellt eftersom det kommer byggas en ny modern idrottsplats som ersättning för nuvarande Kronetorpsvallen.

Vi kan inte i ytterligare ett- sex år, låta våra ca 280 ungdomar mellan 5–16 år, träna på en stenhård grusplan som inte sköts som den ska av kommunen under vinterhalvåret. Det är en mycket hög skaderisk för våra barn och ungdomar att spela på den grusplanen.

Nu har frågan på nytt aktualiserats då politikerna nu beslutat att nuvarande lokaler som Arlövs BI disponerar kommer att rivas vintern 2022 och ersättas med tillfälliga lokaler i form av baracker inom nuvarande område.  Arlövs boll och idrottsförening har av kommunen fått besked att detta provisorium kommer att bestå i mellan 5–6 år.

Nu måste konstgräsfrågan tas upp till diskussion igen!


Om vi skall vänta på att en ny idrottsanläggning ska stå färdig om ca. 5 - 6 år eller ev. längre måste kommunen starkt överväga att anlägga en konstgräsplan på nuvarande grusplan på Kronetorpsvallen.

Det är många ungdomar som får ta konsekvenserna av politikernas beslut. ABI starka sida är att vi har en stor mångfald av olika nationaliteter, (mellan 20–25), som både förenar och stärker de socioekonomiska aspekterna i kommunen. I vår förening är alla välkomna och kan på ett tryggt sätt träna fotboll i Arlövs BI. Här blir alla en del av något större eftersom fotbollen talar samma språk världen över. En bra sluss för våra ungdomar och deras föräldrar att på ett enklare sätt komma in i det svenska samhället. Politikernas beslut riskerar att få negativa konsekvenser i samhället då barn- och ungdomar i Arlöv inte ges samma förutsättningar för träning och social samvaro som barn och ungdomar som bor i Åkarp får.
Barnen och ungdomarna kan inte själva ta sig från Arlöv till Åkarp för att träna där, det är för långt från deras närområde och alla har inte föräldrar som kan köra dem. Dessutom har Åkarp IF själv väldigt svårt att få ihop sina tider då de växt rejält. Dessutom har MFF sin akademiträning på Vårboskolan och får vinterhalvåret slussa ut eleverna med tåg, vilket också är en stor kostnad.

Vid ett möte mellan representanter för Arlövs BI och kommunen där föreningen frågade var i Arlöv den nya anläggningen skulle placeras svarade kommunen att ”det finns ju ingen mark”.
Vi är nu mycket oroliga att färdigställandet av en ny idrottsplats kan komma att ta ytterligare flera år.   

Den befintliga stenhårda grusplanen är i stort sett perfekt att lägga en konstgräsplan på. Dessutom är dagens konstgräsplaner är av den typ att de kan flyttas, det vill säga man kan på ett enkelt sätt vid exempelvis en flytt ”rulla ihop” och ta med sig konstgräset.

Om man tittar på våra kranskommuner så har alla konstgräsplaner och klubblokaler med väl tilltagna omklädningsmöjligheter och utrymme för samkväm och möten som föreningslivet behöver.
Men i Arlöv är vi nu tyvärr hänvisade till konstgräsplanen i Åkarp, där vår förening inte har möjlighet att få vettiga träningstider för våra barn och ungdomar eftersom Åkarps IF har sin verksamhet där. De har själv svårt att få träningstider till sina egna lag och de tider som vi i ABI får är väldigt få och sent på kvällarna. De tider som Åkarp erbjuder är knappt att seniorerna kan ta.

Vi frågar nu er politiker i Burlövs kommun varför vi i Arlöv inte får någon konstgräsplan!  Är våra barn och ungdomar verksamma i Arlövs boll och idrottsförening mindre värda än exempelvis de i Åkarp?
Många av dessa ungdomar har förmodligen ett stort behov av att få ingå i den gemenskap som föreningen erbjuder i stället för att hänga i centrum.

Detta går stick i stäv i vad politikerna säger att man satsar på ungdomen i Burlöv men detta verkar inte gälla för ungdomarna i Arlöv.

  • Vad kommer ert parti att göra för att det ska finnas en konstgräsplan tillgänglig för ALLA barn i Arlöv?
  • Anser ni att barnen i Arlöv har samma tillgänglighet till ett föreningsliv som barnen i Åkarp - hur tänker ni påverkar ni detta?
  • I dagsläget finns det endast en konstgräsplan i Åkarp - där alla barnen både från Arlöv & Åkarp ska dela,
  • Detta går inte att genomföra rent logistikmässigt. Hur ställer ni er till en konstgräsplan i Arlöv? Befintlig grusplan i Arlöv kan med fördel användas då underlaget är klart samt ljus till planen redan finns
Kansliets öppettider v. 33
2022-08-16 11:58

Under v.33 har kansliet öppet torsdag 18 augusti klockan 17.30-20.30.

Vill du bli en del i något roligt och meningsfullt?
2022-08-15 14:46

Vill du bli en del i något roligt och meningsfullt? Engagera dig i Arlövs BI! 

Det spelar ingen roll hur stor erfarenhet du har av fotboll eller hur mycket tid du har – alla kan bidra på olika sätt. 

Vill du vara med och skapa en klubb där våra barn och ungdomar trivs och utvecklas är du den vi söker!

Kanske vill du hjälpa till i kiosken eller vara värd vid en hemmamatch.
Kanske är lagledare något för dig – länken mellan klubben, föräldrar och spelare. Kanske är det tränare du helst vill bli – huvudtränare eller assisterande tränare beroende på egna önskemål, tidigare erfarenhet och ålder.

Även ungdomar är välkomna.

Alla nya tränare erbjuds utbildning för att känna sig trygga i sina roller.

 
Skulle detta passa just dig eller någon du känner? Hör av dig till kansli@arlovsbi.se

Missa inte Burlövsloppet den 3 september
2022-08-14 19:18

Missa inte att anmäla er till Burlövsloppet den 3 september!

Burlövsloppet är ett helt nytt löp- och motionslopp som arrangeras av Arlövs Boll- och Idrottsförening i samarbete med Burlövs kommun och sträcker sig genom  Burlöv, Åkarp och Arlöv. I år hålls loppet i samband med Burlövsfesten.

Det finns 3 olika klasser:
10 km, 3 km motion och knattelopp.
10 km loppet har en startavgift på 50 kr men de andra är avgiftsfria och fokus är motion och gemenskap.

 

10 km är ett masstartslopp och börjar vid Burlöv center för att sedan röra sig genom både Åkarp och Arlöv innan det avslutas vid Burlöv Center igen.

  

3 km-loppet kommer ha olika startplatser i kommunen och avslutas alla på Burlöv Center.

  

Knatteloppet hålls på Burlöv Center och går att kombinera med motionsloppet. Knatteloppet riktar sig till barn mellan 5–8 år och 9–12 år.

 

Anmälan görs via länken nedan:

www.burlov.se/burlovsloppet

Fotbollsskola 2016/2017
Höstens fotbollsskola startar 24 augusti
2022-08-14 18:38, Fotbollsskola 2016/2017

Äntligen!!

Onsdagen den 24 augusti,kl. 18:00, startar upp fotbollsskolan för Hösten 2022

 

Anmälan görs via ABl:s hemsida under knappen "Bli medlem"

 

Fotbollsskolan är för flickor och pojkar födda 2016 & 2017 

Vi tränar på Kronetprosvallen på planen närmas Lidl. 18:00 - 19:00

 

Du som förälder behövs för att kunna bedriva vår verksamhet 
Därför är det önskvärt att du kommer ombytt och medverkar i träningen. 
Utbildning & Stöttning får du som vill bli ledare utav oss! 

 

Arlövs Bl, Badhusvägen 9, 232 37 Arlöv, 040-43 05 66 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Fotbollsskola 2016/2017, 14/08 18:38 
Herr Senior, 13/08 15:31 
Pojkar 2012/2013, 09/08 16:21 
P/F 2011, 09/08 16:20 
P/F 2011, 06/08 10:48 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
Everysport Herr, Div 6 , Skåne Sydvästra A
 
Svenska Spel
Sponsorhuset