2014-05-30 22:03

Anton Kolgjini – Jonny Rocha, Mathias Johansson, Joakim Nordin, Luciano Bardanca – Hassan Alawieh, Linus Roos, Mattias Gullin, Johan Westerdahl – Felix Langer, Jimmy Hansson

Avb: Marcus Grönvall, Brian Hoeing, Karl Lott, Alexander Andersson, Tevin Kristiansen

Mål: Brian Hoeing 2, Joakim Nordin, Alexander Andersson, Hassan Alawieh

Äntligen!! Fick Arlöv lite utdelning på alla skapade chanser. Äntligen!! Får Arlöv göra ett ledningsmål och därmed lite mer trygghet i spelet. Hoppas detta ger lite arbetsro för både spelare och ledare och marschen mot säkrare mark i serietabellen har börjat. Dagens match visade lite av vad detta ABI laget kan när man inte behöver jaga från underläge.

Efter 23 min tar Arlöv ledningen genom nick av Joakim på en bra slagen frispark av Johan. Kyrkheddinge koncentreras sig väldigt mycket på Jimmy och glömmer bort Joakim.
Arlöv gör en riktigt bra halvlek, har full kontroll på matchen och borde haft ledningen med några mål till. Kyrkheddinge har stor problem med Arlövs passningsspel och rörlighet så när man får låna bollen har man stora problem att hitta någon medspelare att spela till. Arlöv däremot rullar runt bra och kommer till bra avslut.

Andra halvlek är bara 2 min gammal då Brian, som kom in efter pausen, presentera sig genom att ge Arlöv ledningen med 2-0. Kanske årets mål, ett kanonskott på halvvolley i krysset.
5 min senare snackar en Kyrkheddinge spelare till sig en utvisning, bara tacka och ta emot.
I 53 min ställer Arlöv försvaret till det och bjuder Kyrkheddinge på ett reduceringsmål, väldigt onödigt.
Efter ett bra förarbete av Hassan och en snabb omställning ökar Brian till 3-1 efter 70 min.
Efter 87 min är det dags igen Alex gör 4-1 igen efter ytterligare ett bra förarbete av Hassan.
I slutminuten lirar Hassan av flera Kyrkheddinge spelare och till sist rundar han målvakten, men när han skall rulla bollen i öppet mål vill målvakten ha Hassans tröja och domaren blåser straff och målvakten blir utvisad. Hassan slår straffen själv men målvakten räddar och på returen slår Hassan bollen i mål, 1-5.
Andra halvlek är också bra även om det blir lite onödigt nervöst efter Kyrkheddinges reducering. Kyrkheddinge försöker få till något genom att hela tiden slå långa boll mot Arlövs förvar utan att skapa något riktigt farligt.
Måste nämna ett par Arlövs spelare som var riktigt bra förutom de som nämnts tidigare i samband med målen. Joakim var planens kung inte ett misstag på hela matchen. Gullin och Roos är riktig bra som vinnare av andra bollar och få igång passningsspelet samtidigt som man ger de unga trygghet.

Nu njuter vi i kväll sen ser vi fram emot nästa match som skall ge tre nya poäng.